Tori-Apteekin muistipaketti


Muistisairaiden määrä kasvaa eliniän pidentyessä, jolloin myös sairauksiin käytettävät lääkehoidot lisääntyvät. Lääkehoidon tarkoituksena on parantaa muistisairaan toimintakykyä ja aktiivisuutta sekä selviytymistä arjen askareissa. Lääkehoito aloitetaan usein pienellä annoksella, jota voidaan sitten vähitellen nostaa.


Lääkkeiden jakaminen dosettiin helpottaa sinua tarkastamaan,oletko ottanut lääkkeesi oikeaan aikaan. Meillä Tori-Apteekissa on saatavana myös annosjakelupalvelua. Tule apteekille niin kerromme lisää.


Kokosimme yksiin kansiin muistisairaalle hyödyllistä tietoa ja ohjeita. Materiaalissa on mukana myös jääkaappimagneetti, jossa on oman Avainapteekkisi puhelinnumero. Laita se jääkaappisi oveen, niin löydät yhteystietomme helposti. Tule rohkeasti käymään tai soita meille, jos sinulla on lääkityksestäsi jotakin kysyttävää.


Aina muistisairas ei itse pysty hoitamaan kaikkia omia asioitaan. Silloin on hyvä olla joku läheinen, joka pystyy auttamaan esimerkiksi apteekkiasioissa. Hänelle voit antaa valtuutuksen apteekkiimme paperisella apteekista saatavalla lomakkeella tai sähköisesti suomi.fi -verkkosivustolla koskemaan kaikkia apteekkeja.
On myös muita asioita, joita muistisairaan kannattaa ottaa huomioon ja hoitaa valmiiksi yhdessä läheisen kanssa hyvissä ajoin. On viisasta ennakoida tilanne, jossa ei itse pysty kertomaan mielipidettään asioiden hoidosta tai omasta hoidostaan. Tärkeimpiä asiakirjoja ovat hoitotahto ja edunvalvontavaltuutus. Itse asiassa ihan jokaisen olisi hyödyllistä laatia ne.

Hoitotahto kannattaa tehdä sen vuoksi, että läheiset tietäisivät, miten haluat sinua hoidettavan ja hoivattavan. Hoitotahto voi sisältää sekä sitovia tahdonilmaisuja että toiveita.

Muistiliiton hoitotahtolomake löytyy Muistiliiton verkkosivuilta osoitteessa www.muistiliitto.fi


Edunvalvontavaltuutus on valtakirja, joka tehdään terveenä tulevaisuutta varten. Sillä annat läheisellesi päätäntävallan, jos et itse pysty enää päättämään omista asioistasi. Edunvalvontavaltuutuksessa voit määrätä, kenen tai keiden haluat hoitavan asioitasi tulevaisuudessa, ja mitä asioita haluat hoidettavan. Kun edunvalvontavaltuutus on tehty, on tärkeää säilyttää sitä paikassa, josta se tarvittaessa varmasti löytyy. Muistiliitolla ei ole valmista edunvalvontavaltuutuslomaketta, koska jokaisen ihmisen tarpeet ja toiveet ovat yksilöllisiä.

Muistiliiton verkkosivuilta www.muistiliitto.fi löytyy hyödyllistä tietoa ja muuta materiaalia.