top of page

Vinkkejä päivähoidon aloitukseen!

Päivitetty: 1. elok. 2020


Elokuussa monessa perheessä alkaa uudenlainen arki kun lapset aloittavat päivähoidon. Muutokseen on hyvä varautua etukäteen jotta aloitus sujuu mahdollisimman kivuttomasti.

Korona tuonee omia haasteita syksylläkin joten ota yhteyttä ajoissa päiväkotiin ja kysy onko toimintatapoihin tullut muutoksia koronaan liittyen.


Päiväkodin aloitus on jännittävää koko perheelle.

1. Aloita päivähoito pehmeällä laskulla – vietä aluksi lapsen kanssa yhdessä lyhyempiä päiviä hoitopaikassa. Lapsi tutustuu turvallisesti hoitopaikkaan, ja itsellekin tulevat tutuksi päiväkodin ihmiset ja rutiinit.


2. Pakkaa tarhareppuun ainakin rakas lelu tai unirätti päiväunille (tarkista päiväkodin käytäntö korona-aikana), sisätossut, kuravaatteet syksyn kurakeleille ja muita varavaatteita sään mukaan.


3. Päivähoidon aloitus saattaa lisätä lapsen sairastelua, eikä sairasta lasta voi viedä päivähoitopaikkaan. Sopikaa yhdessä etukäteen, miten hoitovastuu jaetaan vanhempien kesken lapsen sairastaessa.


4. Valmistaudu jättämään lapsi aamulla hoitoon. Hyvästele lapsi rauhallisesti ja lähde. Älä viivytä lähtöäsi, ja jos itkettää, itke vasta hoitopaikan ulkopuolella. On tärkeää, että omalla käytökselläsi luot lapselle luottamusta siihen, että kaikki sujuu hyvin.


5. Lapsi voi reagoida uuteen tilanteeseen univaikeuksilla, kiukuttelulla tai kertomalla, ettei halua mennä päivähoitoon. Tämä on luonnollista, eikä siitä kannata huolestua. Anna lapsen tunteille aikaa ja ymmärrystä.


Lähde: Mannerheimin Lastensuojeluliitto

apteekki.fi

bottom of page