top of page

Punkkikausi jatkuu yllättävän pitkään

Päivitetty: 28. lokak. 2023Punkit alkavat etsiä saalista lämpötilan noustessa noin 5 asteeseen ja pysyvät aktiivisina loka-marraskuuhun asti alueesta riippuen. Ne lymyävät ruohikossa, kasvimailla,  aluskasvillisuudessa, pensaissa ja puiden lehdillä ja kiinnittyvät tilaisuuden tullen ohi kulkevaan eläimeen tai ihmiseen.


Voit vähentää punkkien kiinnittymisen mahdollisuutta käyttämällä suojaavia vaatteita, kuten saappaita, pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaista paitaa.

Suosi vaalean värisiä vaatteita, koska punkit on helpompi huomata niistä. Työnnä housunlahkeet sukkiin, jotta punkit eivät pääse kiipeämään iholle niiden kautta.

Punkin puremaa voi ehkäistä myös käyttämällä punkkeihin tehoavia hyönteiskarkotteita iholla ja vaatteissa. Käytä hyönteiskarkotteita valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Riskialueilla oleilevien kannattaa tehdä päivittäin "punkkisyyni" eli tarkastaa iho, vaatteet ja hiukset punkkien varalta.

Poista punkki teräväkärkisillä pinseteillä, punkkipinseteillä tai muilla punkin poistoon tarkoitetuilla välineillä. Katso videolta mallia kuinka se tehdään.
Lähde: rokote.fi

Meidän laajasta valikoimastamme Tori-Apteekista löydät sinulle sopivat punkinpoistovälineet.

Koirien suojaamiseen suosittelemme Bayvantic- paikallisvaleluliuosta.

Comentarii


bottom of page