top of page

Tee pukamatesti

Päivitetty: 28. lokak. 2023




Kutinaa peräaukon alueella? Tee pukamatesti ja hoida oireesi ajoissa.


Lähes 70% aikuisista saa peräpukamaoireita jossain elämänvaiheessa. Polkupyöräily tai penkkiurheilu samoin kuin istumatyö, ummetus tai raskaus ovat kaikki riskitekijöitä pukamille. Peräaukon kutina, kirkas verenvuoto ja kipu tuntuvat etenkin istuessa ja seistessä. Suoli ei tunnu tyhjenevän ulostettaessa kokonaan, ja peräaukosta pulpahtaa ulos pehmeät tyynykkeet, jotka varhaisessa taudissa voi työntää takaisin peräaukkoon, mutta vaikeammassa sairaudessa ne jäävät pysyvästi näkyviin. Oireiden hoito kannattaa aloittaa ajoissa, ja apteekista löytyykin uusia tehokkaita hoitovaihtoehtoja tähän ikävään vaivaan. Monen mielestä peräpuikot ovat paras tapa hoitaa peräpukamia. Puikko on hygieeninen käyttää, ja sillä hoitava aine saadaan riittävän syvälle.

Posterisan®protect peräpuikko helpottaa ulostamista, ja lievittää kutinaa ja kipua, mikä antaa elimistön luontaiselle paranemisprosessille tilaa hoitaa itse sairautta. Jos pukamaoireet ovat jo usein toistuva riesa, Posterisan®protect vähentää tehokkaasti oirejaksoja ja lyhentää niiden kestoa. Se sisältää ihoa suojaavaa ja hoitavaa yhdistettä. Peräpuikko on huomaamaton ja miellyttävä muoto hoitaa kiusallista vaivaa. Jo 1-2 puikkoa päivässä usein riittää. Valmistetta voi käyttää yhtäjaksoisesti tarvittaessa 4 vko ajan. Posterisan®protect sopii myös raskaana oleville ja lapsillekin. Puikko säilyy huoneenlämmössä ja on siksi helppo kuljettaa myös matkassa mukana.


Klikkaa alla olevaa linkkiä ja tee pukamatesti ruksimalla kyllä-­ tai ei-­vaihtoehto. Jos vastaat useammin Kyllä kuin Ei, saatat kärsiä peräpukamista ja hyötyä Posterisan®protect peräpuikoista. Testi on suuntaa antava. Mikäli oireesi ovat jatkuneet pidempään, oireisiin liittyy tumman veren vuotoa tai kärsit kovasta kivusta, hakeudu lääkärin vastaanotolle.



bottom of page